RESERVATION

Oneindig veel tinten groen, blauw en grijs

Gelegen op de grens met de Condroz, de Famenne en de Ardennen, bezit het stadje Durbuy een verrassend natuurlijk en cultureel erfgoed. Het landschap en de leefomgeving zijn het resultaat van de bijzondere geografische ligging en geologische omstandigheden.

infinies-nuances-1

Het kleine stadje ligt op de Calestienne, een smalle kalksteenstrook die de overgang vormt tussen de lager gelegen Famenne en de hoger gelegen Ardennen met haar leistenen heuvels. Een blik op de kalkstenen huizen, begrensd door de rivier en beschermd door de ingesneden heuvels, is adembenemend. Deze kleine beboste heuvels versmallen de bedding van de rivier die het hier moeilijker heeft om door te stromen.

De naam Dolbui die voorkomt in de 11e eeuw is volgens enkele toponymisten van Keltische oorsprong. De naam Dur betekent eik of bos en bu betekent water. En dat is wel degelijk de unieke identiteit van Durbuy: een kleine stad, ingesloten in een smalle vallei, omgeven door water en bossen. Dit maakt van Durbuy een ideale plek om tot rust te komen, te ontspannen en van de natuur te genieten tijdens één van de vele outdoor activiteiten die hier worden aangeboden: wandelen, paardrijden, kajakken, reuze labyrint en adventure sporten.

infinies-nuances-2