RESERVATION

De zoutgrotten

« Halo » betekent « zout » in het Grieks. Halotherapie, beter bekend onder de naam zouttherapie, bestaat uit het therapeutisch gebruik van natuurlijk zout. Dit doet men in een microklimaat in de vorm van een zoutgrot of een zoutkamer, waarin de reële effecten van een zoutmijn worden nagebootst.

Al vanaf de Oudheid is de mens op de hoogte van de helende werking van zout. Neem bijvoorbeeld de Dode Zee. Zouttherapie werd door wetenschappers en onderzoekers als een natuurlijke behandeling zonder medicatie ontwikkeld. Het brengt ontoegankelijke en natuurlijk genezende elementen van de aarde naar onze stedelijke omgeving.

Luchtwegen en huidaandoeningen

Zouttherapie wordt vooral gebruikt voor mensen die lijden onder problemen met de luchtwegen of diverse huidproblemen. Hier vindt u enkele voorbeelden van aandoeningen waarvoor de zoutgrot een voordelige werking kan hebben:

 • astma
 • bronchitis
 • neusverkoudheid
 • bijholteontsteking
 • oorontsteking
 • psoriasis
 • hoest
 • hooikoorts
 • allergieën
 • eczeem
 • amandelontsteking
 • taaislijmziekte / cystic fibrosis
 • emfyseem …

Een 100% natuurlijk genezingsproces

Zouttherapie zorgt voor een natuurlijk genezingsproces. Deze unieke therapie is geen placebo en ook geen geneesmiddel. Het is een remedie die de natuur ons biedt. Het is klinisch bewezen dat een breed scala aan ziekten zoals ademhalingsproblemen, astma, allergieën en bepaalde huidziekten volledig door halotherapie genezen kunnen worden.

Een gunstig microklimaat

Een zoutkamer is een droge, steriele omgeving waarin de luchttemperatuur, de luchtvochtigheid, de luchtdruk en het zuurstofgehalte gecontroleerd worden door een halogenerator. De zoutkamers zijn van bodem tot plafond bedekt met een zoutoplossing. De halogenerator verspreidt het in kleine deeltjes ontlede zout dat geschikt is om te inhaleren en creëert zo het gewenste gunstige microklimaat.

Twee grotten

Wij hebben twee zoutgrotten ter beschikking.

De eerste is speciaal ingericht voor het welzijn van kinderen. Hun gezondheid wordt verbeterd, terwijl ze in een bak met zout spelen of in een iglo. Deze grot wordt ook door volwassenen gebruikt voor de behandeling van ademhalingsproblemen.

Onze tweede grot is gewelfd. In deze grot worden diverse ziektes behandeld.

In de praktijk

U komt binnen in een grot waarvan de muren en de bodem volledig bedekt zijn met zoutmineralen. De temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte garanderen de optimale omstandigheden voor de behandeling. U neemt plaats in een van onze comfortabele zetels en u kunt, als u dat wilt, een dekentje gebruiken. Als bezoeker zult u een gevoel van intens welzijn ondervinden. Sommige mensen voelen de subtiele en aangename smaak van zout op hun lippen. Een sessie duurt 40 minuten. Komt u voor de behandeling van huidproblemen dan moet u uw huid blootstellen aan het zout en zult u badkleding moeten dragen. Onze zoutgrot is te reserveren voor groepen, echtparen of gezinnen, maar u kunt ook alleen komen en u bij andere aanwezige personen voegen.

Tarieven:

Volwassenen: € 26
Kinderen en senioren 65+: € 20
Privégebruik van de grot (indien beschikbaar): € 60
Groepen van 5 tot 8 personen: € 12 /persoon
Groepen van 9 tot 15 personen: € 8 /persoon
Abonnement 10 sessies: € 190
Abonnement 20 sessies: € 340
Abonnement 30 sessies: € 380

Wij werken alleen op afspraak. Gelieve contact met ons op te nemen per mail of via het telefoonnummer 086 32 21 34 om een afspraak te maken.